Menü Bezárás

Ugye, te is tudod, hogy komoly elhízás után csak egy jó lépés következhet, a túlsúly leadása

Tudtad, hogy a kilók elleni sikeres harc hatásos eszköz a depressziós hullámok ellen is ?

A harc a kilókkal, a küzdelem a jó alakért, már több ezer éves múltra tekinthet vissza. A súlytöbbletnek azonban nem csak testi jelei vannak. Komoly érzelmi károsodás is járhat vele együtt. Volt olyan, hogy szégyenkeztél a súlyod miatt?

Voltál már olyan mélységekben, amikor arra gondoltál, hogy biztosan depressziós vagy. Ha túlsúlyod van és már depressziós hullámokat is tapasztalsz, ne várj tovább! Nem érzed elég erősnek magadat? Ne akarj egyedül megküzdeni a sötét erőkkel! Keress segítséget (mi ezért is vagyunk), ne hagyd magadat! 

Az elhízás egy hosszan tartó, krónikus állapotot is jelent. Annak ellenére is így van, hogy a köztudatban ez másképpen rögződött. A mindennapi életben, amikor egy túlsúlyos emberről esik szó, gyakran egy legyintéssel elintézik – mondván “szegény M, de meghízott” és kész.

Aztán következnek a megszokott sablonok, mint például:

  • hogyan hagyhatta el magát ennyire
  • micsoda akaratgyenge ember lehet
  • maga akarta, maga kereste magának
  • hát, ez miért nem néz tükörbe”, és további hasonló kedvességek.

A nulladik kilométerkő, a kilók elleni küzdelemben

1-2 kiló túlsúlyt észre sem veszünk általában és nem is nagyon indokolt vele foglalkozni. Csak éppen az a gond, hogy egyszer csak a második kiló után jön a harmadik, majd hamarosan a negyedik, és így tovább. Az ideális súly feletti öt-hat kiló esetén már a túlsúlyosok nagy táborához tartozol.

Amikor komoly munka árán eljutottál a plusz öt, hat kilóig, a többi súly már szinte „röpül rád”. Kezd egyre kellemetlenebb lenni a nehéz kilók hurcolászása. Először megjelenik a lelkifurdalás, utána egy csipetnyi szégyenérzet. Aztán nem sokára megjelennek a elkeseredés kísérő jelei, a depressziós hullámok.

Egyre többet nyűglődsz, ráadásul még olyanok is be-beszólnak, akiktől soha sem vártad volna. Ettől aztán még depisebb leszel.

Ha meg már az orvosod is szóvá teszi, hogy valami nem stimmel a testsúlyoddal, az már aztán vérciki. Aznap szinte biztos, hogy már nem lesz szükséged, arra hogy az arcodra pirosítót is tegyél.

Hogyan gondolod, feltétlenül érdemes addig várni, amíg orvosi eset nem lesz belőled? Ne fáradj, tudom a választ. Te már régen léptél volna, csak hát az a bizonyos …  komfortzóna. Tudom, tudom, a változtatás kényelmetlenségeitől tartasz. És, ha visszakérdezek: az mennyire kellemes érzés lehet, amikor hullámokban érkeznek a depressziós hegynek fel – hegynek le? Az nem lenne kényelmetlen?

Egy régi közlekedésbiztonsági plakáton volt olvasható ez, szöveg: Ön dönt, iszik, vagy vezet!                                                                

Neked kell dönteni. Választani lehet, a mélység,vagy a siker

Persze nem mindenki jár egyforma cipőben. A körülöttem látott, és a nyilvános helyeken megforduló embereket nézve érdekes kettősséget fedeztem fel. Ami jó, az abban nyilvánul meg, hogy mintha egyre többen járnának edzőterembe, vagy a futnak fáradhatatlanul  céljuk felé.

Sportolnak valamit, futnak,mozognak, spinningelnek, szóval tesznek valamit a vonalaikért. Energiájukat nem akarják a kilók elleni harcra pazarolni. Na, meg persze az egészségükre is gondolnak. Családomban is akad ilyen. Nagyon büszke is vagyok rá!

Persze akad olyan eset is, sajnos, nem kevés, amikor a szégyenérzet, és a depresszió jelei egyáltalán nem tapasztalhatóak. Legalább is a nyilvánosság előtt. Azokra gondolok, akik  túlsúlyukat szinte büszkén viselik.

 Őszintén bevallom, nekem irtózatosan nem tetszik, amikor kortól és nemtől függetlenül, és nem kevesen, már-már gátlástalanul mutogatják túlsúlyukat, méretes feneküket, meztelenül remegő pocakjukat. (Bocs, ezt nehéz lenne körbeírni, és ez elég gyakori látvány!)

A jövőd miatt nem mindegy, hogy elfogadod-e véleményemet, vagy elutasítod azt.

Aztán, arról nem is beszélek, amikor ráadásul mindez valami irdatlanul ízléstelen csomagolásban tárul elénk. Megértem azokat az embereket, akik erre a látványra azt mondják, hogy ez már simán felér egy ellenük irányuló esztétikai merénylettel.

Bízom abban, hogy te az első csoportba tartozol, mert nem akarsz a depressziósok nagy létszámú táborába tartozni!

Kíváncsi vagy arra, hogy mi kell a kilók elleni harc sikeréhez? Következő blogomban egy világhírű, sikeres embertől megtudhatod.

 

Meghívlak a regenorspecialista “Élj könnyebben Reg-Enorral!” nevű Facebook csoportjába. Még nem vagyunk sokan és nem alakult ki még komoly eszmecsere. Lehet, hogy eddig éppen te hiányoztál?!

KATTINTS ide a belépéshez: KLIKK

Posted in Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com