Menü Bezárás

Tudni szeretnéd a titkot, hogy mi kell még a kilók elleni harc valódi sikeréhez?

Eltökélted magadban, hogy ha a fene fenét is eszik, akkor is megszabadulsz a súlytöbbletedtől? Azt hiszed, hogy mindent tudsz a sikeres fogyáshoz vezető útról? Nos, a következőkben megtudhatod azt, amit még nem hiszem, hogy elmondtak neked. A tekintélyes szerző, Dr. Travis Bradberry pengeéles gondolatait igyekszem tolmácsolni.

Mi az a hat dolog, amit abba kell hagynod, hogy valóban sikeres legyél?

Kicsiny gyermek korunktól kezdve arra neveltek bennünket, hogy amit a felnőttek (vezetők) mondanak, azokat kérdezés nélkül csináljuk meg. Hajtsuk végre az utasításokat, feleljünk meg az elvárásoknak. Mondjunk alázattal igent és ne lógjunk ki a sorból.

A valódi sikerhez kétségen kívül elkötelezettségre, kitartásra van szükség, de néha éppen a keretek közül való kilépés lehet a hatékonyabb cselekedet. Attól függetlenül, hogy ez egy sikertelen projekt, hálátlan munka, vagy éppen egy rossz kapcsolat.

Mint kiderült, néhányunk nagyon jól tudja, mikor kell kilépni, míg másoknak nehéz megszabadulniuk. A Rochesteri Egyetemen végzett kutatás azt találta, hogy az embereket „megközelítési célok” vagy „elkerülési célok” motiválják.

Azokat, akik a megközelítési táborba tartoznak, kihívások motiválják, és nem vesztegetnek időt olyan problémák megoldására, amelyek egyszerűen nem képesek megvalósítható megoldásra. Más szavakkal, tudják, mikor kell kilépni.

Az elkerülési célokkal motivált emberek azonban sokkal inkább aggódnak a kudarc miatt. Bármilyen áron el akarják kerülni a kudarcot, ezért teszik tovább a dolgukat, jóval azután is, hogy a logika azt sugallja, hogy itt az ideje továbblépni. Ez általában sokkal kevésbé eredményes módszer a munkavégzésre.

Annak ismerete, hogy mikor kell kilépni, olyan készség, amelyet meg lehet tanulni. Ha hajlamos vagy tovább dolgozni valamin azután is, hogy nyilvánvaló, hogy amit csinálsz, az nem működik, akkor kiképezheted saját magadat, hogy időben lépjél ki. Csak be kell gyakorolni ezt a szokást. Szerencsére az élet rengeteg lehetőséget kínál erre.

Kissé azonban bonyolítja ezt a dolgot, hogy mire felnőtté válunk, agyunk kerekei bizony megszokták, hogy egy irányba forognak. Ezen változtatni nem egyszerű feladat. Van akinek viszonylag könnyen sikerül, míg másoknak nehéz … lehetetlen.

Néhány olyan dolog, amelyet mindannyian abba kellene hagynunk.

Hagyd abba a kételkedést A bizalom hatalmas szerepet játszik a sikerben. A Hewlett-Packard érdekes tanulmányt készített, amelynek során elemezte azt a folyamatot, amelyen keresztül az emberek a társaságban promóciókat kértek. Kiderült, hogy a nők csak akkor jelentkeztek, amikor teljesítették a kívánt munka kritériumainak 100% -át, míg a férfiak akkor jelentkeztek, amikor teljesítették a kritériumok 60% -át. A kutatók azt állították, hogy az  ok, ami miatt a férfiak uralták a társaság felső vezetését, az, hogy hajlandóak több pozícióra jelentkezni, mint nők. Időnként csak a bizalomra van szükség a következő szint eléréséhez. A trükk az, hogy el kell hinni. Ha kételkedsz magadban, az nem fog működni. A bizalom elmulasztása nem ugyanazokat az eredményeket hozza.

Hagyd abba a dolgok halogatását.  A változás nehéz. Az önfejlesztés nehéz. Nehéz megbirkózni a kívánt dolgok eléréséért, és akkor még ott vannak a teendők, hogy megvalósításért. Ha nehéz a helyzet, mindig könnyebb eldönteni, hogy holnap oldja-e meg őket. A probléma az, hogy holnap soha nem jön. Amikor azt mondja az ember, hogy holnap megcsinálja, csak ürügy, és ez azt jelenti, hogy vagy nem igazán akarja csinálni, vagy hogy eredményt szeretne, csak a vele járó kemény munka nélkül. 

Hagyd abba, azt  mondogatni, hogy nincs más választás.  Mindig van választás. Persze, néha két olyan dolog közül lehet választani, amelyek ugyanolyan rossznak tűnnek, de van még választás.

Hagyd abba, hogy újra és újra ugyanazt a dolgot teszed, és közben más eredményre számítasz.  Albert Einstein szerint kész őrület mindig ugyanazt csinálni, és más eredményre számítani. Ennek ellenére nagyon sok ember dönt úgy, hogy kettő meg kettő egyenlő öttel. A tény egyszerű: ha ugyanazzal a megközelítéssel ugyanazokat az eredményeket fogja elérni, függetlenül attól, mennyire reméli az ellenkezőjét. Ha más eredményt szeretne, akkor meg kell változtatnia a megközelítést, még akkor is, ha fájdalmas megtenni.

Hagyd abba a gondolkodást, hogy minden önmagában működni fog.  Csábító gondolkodni arról, hogy végül minden simán, magától működni fog, de az igazság az, hogy először működőképessé kell tenni. Ennek sok következménye van. 

Ne várd el, hogy a főnököd észre fogja venni, hogy te megérdemelnéd az előléptetést, ne várd el, hogy kollégád abbahagyja a piszkálódást, ha mindig készen állsz rá, és ne gondold, hogy senki keresztbe tenni neked, amíg megengeded. Minden  nem  mágikusan fog kinézni önmagában; legyél előrelátó, és vállald a felelősséget önmagadért.

Hagyd abba az “igen” mondását.  Minden „igen”, amelyet mondasz, kompromisszum. Ha egy kérdésre „igen”-t mondunk, akkor valami másra „nem”-et mondasz. Például, ha igent mondasz arra, hogy vállalod a túlórát a munkahelyeden, azt jelentheti, hogy „nem”-et mondasz az edzőteremben vagy a családdal töltött időre. A kaliforniai San Francisco-i egyetemen végzett kutatás azt mutatta, hogy minél nehezebben mondja valaki, hogy „nem”, annál valószínűbb, hogy stresszt, kiégést és még a depressziót is fog tapasztalni. 

A „nem” mondása valóban sok ember számára nagy kihívás. A Nem  egy hatalmas szó, amelytől nem szabad félni. Amikor eljön az ideje a „nem” mondásának, kerüld az olyan mondatokat, mint amilyennek a nem hiszem, hogy tudom,  vagy  nem vagyok biztos benne. Az „új” elkötelezettség elnyerése meglévő kötelezettségvállalásait tiszteletben tartja, és lehetőséget ad arra, hogy sikeresen teljesítsd őket. Amikor megtanulja mondani az, hogy „nem”, felszabadítja magát a szükségtelen korlátozásoktól, és felszabadítja az idejét és energiáját az élet fontos dolgaihoz.

Mindent összevetve

Több tucat módon érhetjük el a teljes képességünket. Kételkedünk önmagunkban, döntünk úgy, hogy valami túl nehéz, vagy azt is mondjuk magunknak, hogy aggódunk a holnapért.

Ha valóban sikert akarsz elérni – és úgy értem, hogy  valóban sikeres -, hagyd abba, hogy annyira arra összpontosíts, hogy mit kell tenned, és ehelyett vess inkább figyelmes pillantást azokra a dolgokra, amelyeket abba kellene hagyni!

Bízom benne, hogy ezeket az újszerű gondolatokat hasznosítani tudják fogyni akarók és testsúlyukkal elégedettek egyaránt. A valóban sikeres fogyást akarók számítsanak további, sorsváltoztató elhatározásuk megvalósítását segítő írásokra.

Maradj velem!

 

Nézd meg ezt a videómat:

 

A REG-ENORRÓL HITELESEN
13. KÜLÖNLEGES TAPASZTALATOK.

 

 

 
 

TOVÁBBI VIDEÓK JÖNNEK!

 

 

 

ARANYÉRMET ÉRŐ SIKEREK.

 
 

A SZERZŐRŐL:

Dr. Travis Bradberry az Emotional Intelligence 2.0 díjnyertes társszerzője , valamint a TalentSmart , az érzelmi intelligencia tesztek és képzések világvezető szolgáltatója, a Fortune 500 vállalat több mint 75% -át kiszolgáló társalapítója . Legnépszerűbb könyveit 25 nyelvre fordították, és több mint 150 országban elérhetők. Dr. Bradberry a Newsweek, a TIME, a BusinessWeek, a Fortune, a Forbes, a Fast Company, Inc., az USA Today, a The Wall Street Journal, a Washington Post és a The Harvard Business Review számára írta azokat.

Meghívlak a regenorspecialista “Élj könnyebben
Reg-Enorral!” nevű Facebook csoportjába. Még nem vagyunk sokan és nem
alakult ki még komoly eszmecsere. Lehet, hogy eddig éppen te hiányoztál?!

KATTINTS ide a belépéshez: KLIKK

Posted in Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com