Menü Bezárás

Regenoros receptek

Regenoros receptek és 9 jó válasz, ami megerősíti eltökéltségedet az étrend betartásához

„Az ember nem gondolkodhat, nem szerethet, nem alhat jól, ha nem evett jól.”
Virginia Wolf

Azonos a véleményem a híres angol írónő gondolatával, és azt hiszem te is egyetértesz vele. Így van? Akkor most mindjárt meg is egyezhetünk abban, hogy az újszerű, változatosságot kínáló regenoros receptek 100%-ban biztosan, jó szolgálatot tesznek a Reg-Enor programban résztvevőknek.

Az első számú regenoros receptkönyv?

Akkor már huszonkettő éve ettem kollégiumi, illetve üzemi konyhán készült ételeket. Eljutottam odáig, hogy elhatároztam, hogy amikor lesz választási lehetőségem, én az életemben nem fogok többet önként darás tésztát, krumplistésztát, paprikás krumplit és rizslevest enni.

Ezután hamarosan megvettem életem első szakácskönyvét.

Horváth Ilona: SZAKÁCSKÖNYV, XII., átdolgozott kiadás – 1982

Ez a könyv a mai napig is meg van, és mindkét, ma már felnőtt gyermekemnek is ez volt élete első szakácskönyve. Alapmű, minden benne van, amire egy kezdőnek szüksége lehet. És nem utolsósorban, alighanem nagyon sok családnál elérhető helyen van a konyhában.

Ha itt lennél mellettem, lehet, hogy most azt kérdeznéd, „hogy jön ide ez”? A válasz egyszerű. A közgondolkozásban a „magyaros étel”, általában zsírral készült ételt jelent. Ebben a könyvben a sertéspörkölt címszó alatt, a hozzávalók között azt találod, hogy „2 evőkanál olaj, vagy 3 dkg zsír”.

Ez a szakácskönyv e legkézenfekvőbb megoldás .

Nagyon egyszerű a dolog. Pár apró változtatás, és máris „regenoros” ételt kaptál. Ahol az van írva, hogy étolaj, vagy vaj, margarin, helyettesítsd zsírral (ételtől függően variáld a sertés, a kacsa és a libazsírt), ahol a főzelékhez tejföl is kellene, csak világos színű rántást használj, tejföl nélkül.

Mi ebből a lényeg? Ahhoz, hogy a programhoz illő recepteket találj, nem kell sok fejtörés. Talán nem is gondoltad volna, hogy milyen közel van hozzád a megoldás.

Elhiszem, hogy még több változatosságot szeretnél. Keress (ezen a weboldalon is találsz és fogsz találni újabb, kipróbált recepteket), és csereberélj!

Hogyan állj neki a regenoros étrend megtervezéséhez?

Az étrendhez receptekre van szükség, a regenoros receptek elkészítéséhez pedig nyilvánvalóan alapanyagokra. tehát legelőször is megnézzük, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie étrendünknek. Mit szabad, és mit nem szabad enni. Tudod? Ami nem tilos, az szabad.

A következő címre kattintva pl. kiváló reggeli receptötleteket kaphatsz: 

7+1 „REGENOR” REGGELI TIPP

A https://regenorspecialista.info//reszletes-termekleiras/ oldalról idemásoltam azoknak az ételeknek, alapanyagoknak a felsorolását, amelyek fogyasztása e kúra alatt tiltott:

A KÚRA IDEJE SZIGORÚAN KERÜLJÜK:​

stop

redxSüteményt, péksüteményeket.

redxCukrot, cukorféléket, mézet.

redxEcetet, erjesztett savanyúságokat, kivétel a céklasaláta.

redxTejet, tejtermékeket (kefir, joghurt, vaj, tejföl, sajt, vaj, stb.).

redxGyümölcsöt (kivéve a fent említetteket), gyümölcsleveket, kompótokat, üdítőket

redxOlajat, margarint.

redxNövényi zsírokat, olajos magvakat.

redxAlkoholfogyasztást.

A tiltott, vagy a mérsékelten fogyasztható alapanyagok eleve kizárnak egy csomó ételt korábbi éterendünkből, köztük, ha tetszik, ha nem jó pár kedvelt ételt is.

Szinte hallom, hogy most egy nagyot sóhajtottál – háát, ez nagy gáz!

Ne keseredj el! A régi népi bölcsességen, „főzz azzal, amid van”, csak kicsit kell módosítani, és máris meg van a megoldás: főzz azzal, amivel lehet”. Így sem lesz gondod! Garantálom.

Mi feleségemmel már sok-sok hónapon keresztül alkalmaztuk ezt a módszert, semmi bajunk nem lett, megszabadultunk jó pár kilótól, és még a harmadik után sem lihegek. Lépcsőn is sokkal könnyebben jövök fel a harmadik emeletre.

Senkit sem akarok elriasztani a jótól, de, ha úgy érzed, hogy egyik, vagy másik tiltott terméktől semmiképpen sem tudsz elszakadni, akkor, sajnos csak azt tudom mondani. hogy ne erőltesd, a Regenor kúrát nem neked találták ki!

Jézus Mária! - sikoltanak fel jó páran, amikor meghallják, hogy zsírral kell főzni

Pszt! Megsúgom, hogy feleségem, aki egész életében utálta állati zsíroknak minden fajtáját, a sikeres regenor kúra óta alig várja, hogy friss töpörtyűt ehessen, élvezhesse az házi zsír finom ízét. (Persze ezen nem csodálkozom, mert én sütöm.)

Mielőtt folytatnám, egy apró kitérő. Aki az interneten keres információt, biztosan fog találni is. Ilyet is, olyat is. Így a zsírfogyasztással kapcsolatban is. Eddig mindenütt, az iskolában, az orvosnál, és még sok helyen azt hallottad, hogy nem használ, sőt káros.

Mostanában meg egyre többször olvasom, hogy annyira még sem, vagy egyáltalán nem káros. Döntsd el kinek, és mit hiszel el. Aztán lépj egyet előre, vagy hátra!

Tudod mit? Van egy másik megoldás is. Kövesd gondolatmenetemet, talán így könnyebb lesz a dolgod. A Reg-Enor folyadékot Szabó Szigfrid, a külföldön is ismert, neves természetgyógyász találta fel.

Nem tudom a pontos számot, de az oldat bizonyítottan sokszor tízezer személynek segített elérni célját, ami főleg a lefogyás volt. Zsírt ettek, zsírral főztek és lefogytak? Igen!

Ne foglalkozz azzal, hogy telített, nem telített, hol raktározódik, meg hol nem – mert csak eltévedsz. Szigfrid barátom azt mondja, hogy szükség van a zsírra, a zsír nélkül nem működik megfelelően a kúra. És működik, ahogy mondja! Pont!

Mondtam már, hogy fogyassz sok szalonnát? De nem ám csodaszép, vörösesbarna színű, érett, enyhe bükkfa füst illatú, gondosan pácolt, nyálcsorgató, gazdagon húsos kolozsvári szalonnát.

Hanem inkább ízlésedhez igazodóan, diszkrét húscsíkkal díszített, kellemesen füstös, házi kenyérszalonnát (henteseknél ez is kapható), vagy, ha inkább arra van kedved, sózott erdélyi szalonnát.

És ott van még a tokaszalonna. Meg a mangalica termékek. Amikor azzal próbálnak etetni, hogy vegyél (jóval drágábban) mangalica terméket, mert „egészséges” zsírt tartalmaz, nehogy véletlenül felülj a csábító szavaknak.

A glikémiás index kifejezés sem tetszik? Pedig fontos

Idézek a Wikipédiából:

A glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége.

GI-indexük elsősorban a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereknek van. A hirtelen vércukoremelkedés átmeneti inzulin-túltermelést okoz, aminek következtében az étkezés után 1-2 órával átmenetileg leesik a vércukorszint (jojó-effektus), ami éhségérzetet okoz. Ismert, hogy pl. fehér lisztből készült főtt tészta után nagyon hamar megéhezünk, még akkor is, ha a tápanyagbevitel több mint elégséges volt.

 GIÉlelmiszer
nagyon magas90-100% szőlőcukor, malátacukor, méz, cukros üdítőitalok, gabona-, kukorica-, rizspehely
magas70-90% (répa- vagy nád)cukor, fehérlisztből készült pékáruk és főtt tészták, szőlő, tejberizs
közepes50-70% kukorica, főtt rizs, banán, cukrozatlan gyümölcslé
alacsony30-50% tej, joghurt, kefir, a legtöbb hazai gyümölcs, durumbúzából készült spagetti és makaróni
30% alatt bab, lencse, dió, mogyoró, retek, paprika, paradicsom, fruktóz

Egy cseppet sem csodálkozok, ha kúra közben, néha egy-egy ételre gondolva hiányérzeted támad

– mert egyrészt nálam, nálunk is előfordult, másrészt pedig nagyon elfogultnak kellene lennem, ha nem látnám be, hogy azért bizony némi áldozathozatalra szükség van, hogy a kúra eredményes legyen.

Érted? Azzal fejeztem be az előző bekezdést, „hogy a kúra eredményes legyen”. Mielőtt a legkisebb bánat elérne, már hessegesd is el a kósza gondolatot. Erősítsd meg magadat azzal, hogy esetek igen-igen nagy százalékában a kúra eredményes volt. A tiéd is az lesz! Ezért pedig megéri kibírható áldozatot vállalni.

Nekünk két dolog hiányzott. Főleg a tejföl és kisebb mértékben a sajt. A regenorozók receptjei ezeket sem tartalmazhatják. Kibírtuk. és ki fogjuk bírni ezután is. A pótlásra a neten rengeteg módszer található. Nekünk nem jött be egyik sem.

Csuda természetes dolog, hogy ha egy diétás étrendben, valaki valaminek a hiányát érzi. Ilyenkor rövid időn belül neki áll keresni, valami helyettesítő, áthidaló megoldást. Itt sincsen másképpen, és valószínű, hogy téged is el fog érni ez az állapot.

Válaszold meg 9 fontos kérdést:

check mark 3 xxlTisztában vagy önmagaddal, őszintén érzed, hogy most változtatni kellene)?

check mark 3 xxlJól meggondoltad döntésedet, le akarsz fogyni, jobb egészséget szeretnél?

check mark 3 xxlKomolyan átgondoltad, hogy mi a célod, hová akarsz eljutni?

check mark 3 xxlKépes vagy magad számára fontossági sorrendet meghatározni?

check mark 3 xxlTudod, hogy legjobb úton is meg lehet botlani, képes vagy újra és újra felállni?

check mark 3 xxlKépes vagy végig menni a megkezdett úton, határozott és elég kitartó vagy?

check mark 3 xxlTudod, hogy a történet rólad – és senki másról nem – szól?

check mark 3 xxlAkarsz maradéktalanul és felszabadultan örülni a SIKERNEK?

check mark 3 xxlTudod, hogy a sikerrel azt is eléred, hogy vége a túlsúly miatti gyötrelmeknek, újra tágra nyílt előtted a szabadság és a boldogság kapuja?

A kérdésekre adott válaszaidból tudni fogod, hogy nem létezhet olyan és akkora hiányérzet, ami téged megakadályozhatna célod elérésében. Mentsd el a kérdéseket és az azokra adott válaszaidat! Esetleges megingás esetén „beszélgess el magaddal”!

Egy jó hír! A jövőben, itt a weboldalon rendszeresen meg fogok jelentetni regenoros recepteket. Elegendő szám elérése után megjelentetek egy e-bookot.

Figyeld blogjaimat, ezt a témát még folytatni fogom!

Loading...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com