Menü Bezárás

RENDSZERES MOZGÁS NÉLKÜL NINCSEN A TARTÓS TESTSÚLYCSÖKKENÉS

Rendszeres mozgás nélkül nincsen tartós testsúlycsökkenés

Van, akinek az étrend betartása, másnak a mozgás jelenti az eredményesés tartós testsúlycsökkentéshez szükséges feladatok közül a nagyobb nehézséget. Szükség van mindkettőre, nem elég a diéta. Mozgás nélkül nincsen tartós siker!

A kívánt testsúly visszanyeréséhez, az alakformáláshoz mozgásra, fitneszedzésre, tornára, vagy ami a legjobb, szakember által irányított kondicionálásra van szükség. A rendszeres mozgás szükséges a fogyáshoz, és az elért vonalak, idomok megtartásához.

Figyelj csak! Biztosítalak, hogy ha a célodat pontosan meg tudod fogalmazni, tudatosan, kellő határozottsággal és kitartással indulsz neki az önként vállalt testmozgásnak, akkor ez a mozgás nem lesz fájdalmas dolog.

Egyszer csak azt fogod tapasztalni, hogy homlokod gyöngyözése már nem jelent kellemetlenséget, azt fogod érezni, hogy jó úton haladsz. Tovább már a siker öröme fog lendületben tartani.

 

ZSÍRÉGETÉS, A FOGYÁS GYORSÍTÁSA

Két fő célt szoktak kitűzni maguk elé a tudatos testedzők. Az egyik cél az alakformálás, a vonzó alak kialakítása. A másik fő cél a mozgással a felesleges zsírpárnák megszüntetése, vagy, ahogyan sokan nevezik a zsírégetés. A gyakorlatok formáját, intenzitását, időtartamát az elérendő célhoz szokták igazítani. Az izmokat erősítjük, formáljuk, és ez a tevékenység az étrend betartása mellett felgyorsítja a kívánt cél elérését.

Figyelem! A szörfölés az interneten nem számít mozgásnak!

 

NEM ÁRT AZ ÓVATOSSÁG!

Akik a karcsúság elérése céljából fitneszedzésbe, fogyasztó programba kezdenek, de előtte az életmódjuk túl kényelmes volt, nem járt sok mozgással, csak óvatosan kezdjenek bele a mozgásba, edzésbe.

A bemelegítés nélküli, hirtelen mozdulatok, a fokozatosság elvének betartása nélküli torna, edzés-veszélyeket jelenthet az elkényelmesedett szervezet számára. A hirtelen jelentkező megnövekedett terhelés veszélyt jelenthet a szívre (vérnyomásra), az izmokra és ízületekre is. A rosszul megválasztott gyakorlatok önmagukban is veszélyt jelenthetnek.

Abban az esetben, ha az elhízás mértéke jelentős, vagy ha a testmozgás által fokozottabban igénybevett területeken volt korábban valamilyen probléma, jó gondolat a szakorvosok véleményének előzetes kikérése. Ha a gyakorlatok közben érzékelünk kedvezőtlen jeleket, akkor is célszerű szakemberhez fordulni.

 

A MOZGÁSFORMA KIVÁLASZTÁSA, ALAPMÓDSZEREK:

Rendszeres mozgás nélkül nincsen tartós fogyás

A legelőnyösebb, egyben a legkíméletesebb mozgás a gyaloglás. Ezt hét legalább három napján megismételt fél órás időtartamú mozgást jelent. (Átlagos lépésnagyság és átlagos lépéstempó mellett fél óra alatt 2 kilométert haladunk.)

Az időtartam és a lépések intenzitása a fizikai állapot erősödésével arányosan növelhető. A rendszeres mozgás előnye érzékelhető a vérnyomáscsökkenésen és a vércukor háztartás javulásán is. A rendszeres mozgás szükséges az elért testsúly megtartásához is.

Egyszerűbb, komolyabb segédeszközök nélkül, otthon is elvégezhető tornagyakorlatoknak óriási előnye, hogy gyakorlatilag kötöttségektől mentesen végezhetők. Könnyen elsajátíthatók. Sportcipőt és sportruházatot nem igényelnek.

A hölgyek különösen kedvelt kondicionáló mozgása a csoportos fitneszedzés. A gyakran alkalmazott dallamos és jó ritmusú zene, a táncos gyakorlatok, a jó hangulat, a közösségi élmények már-már szórakozássá teszik ezeket az alkalmakat a résztvevők számára.

A futás már egy fokozottabb terhelést jelent, így az edzőteremben végzett munka is. A végzett munka intenzitását a fokozatosság elvének betartása határozza meg. Kellő óvatosságot ajánlok a kardiológiai problémák, ízületeket és az izomzatot érintő sportsérülések elkerülése érdekében.

Szóba jöhet még az újabban egyre népszerűbb kerékpározás. (Eszköz igénye van, nagyobb túlsúly, térdízületi panaszok esetében nem jöhet szóba.) Ha a kerékpározás közúton történik, fokozott figyelmet fordítsunk a közlekedési veszélyhelyzetek elkerülésére! A kerékpározás rossz idő esetén is művelhető, sok helyen található erre a célra kialakított edzőterem /ún. spining terem/.

Az úszás, mint tudjuk, az egyik legegészségesebb mozgásforma, gyakorlása során szinte minden izomcsoport átmozgatásra kerül.

A kilók számának a csökkentésében az előbb felsorolt mozgástípusok rendszeres gyakorlásával, lehet megfelelő eredményeket elérni. Előnyös hatású a különböző mozgástípusok vegyítése.

 

A mozgás eredményessége profi módszerek és technikai eszközöt igénybevételével fokozható

A testedzéshez számos kisebb, nagyobb segédeszköz vásárolható és használható. Az egykaros súlyzótól a szobakerékpáron át a diagnosztikai eszközökkel felszerelt szabályozható futópadig terjed a skála. A fogyasztói társadalommal együtt jár a széles választékban kínált eszközök sokasága. Csak a zsebed bírja!

Elsősorban városokban sokaknak a napi tevékenység részét jelenti a konditerem igénybevétele. Az árakat igaz, hogy nem ismerem. Azt azonban mindenképpen szerencsésnek tartom, ha valaki megteheti, hogy személyi tréner irányításával végzi az edzésmunkát.

A mozgás eredményessége profi módszerek és technikai eszközök igénybevételével fokozható

A szakember az egyéni sajátosságok figyelembe vételével tud személyre szabott edzéstervet összeállítani, az előírt gyakorlatok elvégzésében segíteni. Sőt, még az alakformálás sikerességét is másképpen látja külső szemlélőként.

Megemlítem még, hogy az utóbbi időben elég gyakran olvasok a jógagyakorlatok hatásosságáról. Biztos vagyok benne, hogy a meditáció, az elmélyültség, a nyugalom és a nemzedékek tapasztalata csak előnyös lehet. Alapgyakorlatokhoz videón is hozzá lehet férni. folytatásról.

 

Indulsz mozogni? Adok három jó tanácsot.

Ügyeljünk arra, hogy a sportolás miatti folyadékveszteséget pótolni kell. Ez ne cukros üdítővel, energiaitallal történjen, hanem tiszta (tisztított) vízzel, vagy pedig még jobb egy üdítően hűvös, citromlével gazdagon ízesített szénsavmentes tisztított víz.

A fehérjebevitel szükségességét a mozgás típusa határozza meg (az izomlebomlást meg kell akadályozni). Nem árt néha egy kis számolgatás!

Ha úgy érzed, hogy bármiben bizonytalan vagy, kevés az információd, bátran fordulj szakemberekhez. A szakember lehet gyógytornász, gyógymasszőr, vagy edzőtermi tréner, attól függően, hogy mi a kérdésed. Senki sem fog kérdésedért megmosolyogni. Egészségi okok miatt viszonylag gyakran kell igénybe vennem szakemberek segítségét. Az a tapasztalatom, hogy legtöbb egészséggel foglalkozó szívesen segít.

Ha a társadalombiztosítási szolgáltatások elérése körülményes, az is jó módszer, hogy az induláshoz, az alapok megismeréséhez befizetsz pár órára (megtérül). A tapasztalatok után könnyebb lesz a döntés a folytatásról.

Indulsz mozogni? Adok három jó tanácsot.

Amiről sokan hajlamosak megfeledkezni

A súlycsökkentés nem kampányfeladat. Egyszer valamilyen ok miatt „felszaladt” a pluszsúly, majd sikeresen lefogytál? Ha nem változtatsz határozottan az életmódodon, jó esélyeid vannak, hogy a kilók visszatérnek. A tartós testsúlycsökkenést nem elég akarni, tenni is kell érte. A rendszeres mozgást ne hagyd abba!

Megkönnyíted a dolgodat, hogy ha a mozgáshoz, testedzéshez társakra lelsz. Együtt mozdulva együtt is örvendezhettek az eredményeknek.

 

VIGYÁZZ ALAKODRA! MOZOGJ ÓVATOSAN! KERÜLD EL A SÉRÜLÉSEKET,BALESETEKET!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com