Menü Bezárás

Ugye, te is tudod, hogy komoly elhízás után csak egy jó lépés következhet, a túlsúly leadása

Tudom, hogy a túlsúly leadása sok, 45 pluszos hölgynek az egyik központi problémájává vált. És sajnos, még sokan másoknak is. Ezért jönnek veled szembe  naponta tucatjával a fogyasztószer reklámok.

Van egy rossz hírem, a fogyasztószertől még senki sem fogyott le tartósan. 

Létezik az életnek egy olyan szegmense, ami súlyos gondokat okoz rengeteg embernek. Ezt a jelenséget mégis csak így-úgy megkerülve, máskor kicsit átnevezve emlegetjük. Ritkán nevezik igazán a nevén, ez az elhízás.

Elmondom, hogy írásaimat olvasva a továbbiakban mire számíthatsz. Röviden: egyenes beszédre. Kicsit bővebben: ami ismeretet, tudást, gondolatot összegyűjtöttem az elmúlt öt évben a túlsúlyról, a fogyásról, azt akarom itt megosztani veled. Ami talán új lesz, mondanivalómat nem fogom vattába csomagolni. Szeretettel tovább adom neked, törekedve arra, hogy közben senkit se bántsak meg.

Szeretnék segíteni azoknak, akik eltökélten változtatni akarnak azon, ami eddig nem jól működött. Legyen megértésük arról, hogy mitől és hogyan jött létre komoly elhízásuk. Tudjanak arról, hogy milyen lépéseket kellene megtenniük ahhoz, hogy eljussanak a gödör mélyéről a világosságra.

Ha majd úgy döntesz, hogy elfogadod az invitálásomat, addig, amíg a kijutsz a napfényre, biztosítani fogom a létrát, hogy az el ne dőljön.

Örülök, amikor valaki elmondja, hogy 5 kg súlyfeleslegétől szabadult meg. Akkor meg különösen, amikor valaki 20-30 kg mínuszról számol be. Menet közben sok kérdés szokott felmerülni. Például, ilyen nagyságrendű fogyásnál már jogosan merül fel a kérdés: a megnyúlt, majd megereszkedett bőr hogyan fog viselkedni? Még erre is van kaphatsz választ.  

 

Először is, azt nézzük meg, hogy mi okozhatja az elhízást?

 

Az elhízást nevezik túlsúlynak, súlytöbbletnek, terebélyességnek, elnehezedésnek, és még a csuda tudja, minek nem. De attól, hogy a kifejezést szépítgetjük, a lényeg változatlan marad.

 

“Az elhízás (obesitas, obezitás) olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet.” Wikipédia

 

Az elhízás legtöbb embernél viszonylag könnyen megelőzhető, viszont ha már kialakult, akkor egy nagyon nehezen korrigálható, felszámolható betegség. Igen, jól olvasod betegség (még, ha a hivatalos orvoslás gyakran szó nélkül elmegy mellette, vagy csak csekély gondot fordít rá), mely az idő múlásával további súlyos, gyakran halálos betegségek okozójává válik.

Az elhízásnak lehet számos más oka is. Például genetikai örökség, családi örökségként hozott gondolkodásmód, életszemléleti, – életviteli sajátosságok, betegség stb..

 

Nagy gyakorisággal komoly elhízáshoz vezet az életkor növekedése által előidézett hormonális változás. Nagy százalékban olyan hormonális elhízás áll fenn, amikor mindenképpen orvosi gondozás (is) ajánlott. Ezek az esetek:

 

  • inzulinrezisztens állapotok (napjainkban már a gyermekek körében is terjed, és a lakosság közel fele érintett benne) 
  • PCOS (inzulinrezisztenciával járó állapot, a nők tizedét érinti)
  • pajzsmirigy-betegségek – lakosság 8-15%-át is érintheti (alulműködés vagy túlműködés) – főleg ez okozza a hormonális elhízást
  • egyéb, ritkább hormonzavar (hipofízis adenóma, mellékvese-betegségek)

Az esetek túlnyomó többségében az ember csak saját magát okolhatja a többlet kilók miatt.

 

A probléma okát leegyszerűsítve, úgy is le szokták írni, hogy több kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mint amennyit napi tevékenységünk során elégetünk. A változókori elhízásnak a hormonális változások mellett ez a másik fő oka.

 

 Az elhízást segítő további okok :

(Na ezek azok, amelyeket szinte mindenki fejből fúj, csak éppen eddig nem sokat törődött velük.)

 

  • keveset mozgunk,
  • nem fogyasztunk elég (és tiszta!) folyadékot
  • sok édességet, magas szénhidráttartalmú, egészségtelen ételt eszünk meg.
  • helytelen életmódot folytatunk és így tovább.

 A lényeg: nem értékeljük kellően az isteni adományunkat, a teljes értékű életet, nem vigyázunk eléggé önmagunkra.

 

Nagyszerű feladat 2020-ra: amit elrontottál, annak eljött az ideje, hogy  kijavítsd! 

 

Ezt jól jegyezd meg! 

 
 

 

 option for FULL LIFE = esély a TELJES ÉLETHEZ 

A következő blog bejegyzésben innen folytatom tovább.  

Ha a túlsúlyos vagy, és a plusz kilókat igazán le akarod adni, maradj velem!

Kedvedre lehet, látogasd meg a regenorspecialista facebook oldalát! Ezen a helyen naponta, a témához illő friss híreket fogsz találni. Ami tetszik, azt kérlek lájkold! Ajánlom az oldal követését is. 

Hamarosan meg fog jelenni egy kvíz, ennek kitöltői értékes jutalomban részesülhetnek.

Kattints ide: KLIKK IDE! 🙂 

Posted in Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com