Menü Bezárás

Folyadékfogyasztás, kristálytiszta víz és az egészség

Életünk alapja az elégséges mennyiségű folyadékfogyasztás
Kristálytiszta víz nélkül nincsen jó egészség

Induljunk ki abból, hogy vizet inni kell! De milyen vizet?

„Ne aggódj az egészségedért, elmúlik.” – mondta Robert Orben amerikai író és bűvész.

Szerintem hamarabb, mint gondolnád – ha nem élsz okosan.

Mielőtt elkezdtem volna írni a weboldal anyagait, több embernek, főleg hölgyeknek tettem fel pár kérdést. Arra a kérdésre, hogy mit kell tenni, ha fogyni szeretnénk, mindenki rögtön rávágta, hogy diétázni, visszafogni az étkezést. Jóval kevesebben mondták, hogy mozogni kell és csak egy, ketten szóltak a folyadékfogyasztás fontosságáról. Pedig a folyadékfogyasztásnak azon a kicsinységen túlmenően, hogy víz nélkül élet sincs, a testsúlycsökkentésben is fontos szerepe van.

 

A víz főbb feladatai az emberi szervezetben

A víz az emberi testben nagyon fontos feladatokat lát el. Ezek a funkciók:

a víz az alapja annak, hogy vérünk tud keringeni

az anyagcsere során létrejött felesleges anyagokat segíti eltávolítani

a szervek, sejtek táplálásához szükséges ásványi- és tápanyagokat szállítja

a test hőmérsékletének szabályozásában is fontos szerepe van a folyadéknak.

Ha a hidratáltság nem éri el a szükséges mértéket, akkor először a fáradtság jelentkezik, a fizikai teljesítőképesség csökken. Tovább mind komolyabb tünetek jelentkezhetnek. Koncentrációzavar, testhőmérséklet emelkedése, izgatottság, alvászavar, bőrpír léphez fel. Időben történő folyadék utánpótlás elmaradásakor jelentkezik a kiszáradás, súlyosabb esetben tragédia következhet be. Gyakori alulhidratáltság következménye az, hogy a bőr elveszíti rugalmasságát, egészséges tónusát az egész test korai elöregedése indul el.

 

Mennyi folyadékra van szükségünk?

Testünk több mint 60 %-a víz. A test funkcióinak ellátásához az anyagcsere normális működése és a verejtékezés folytán elvesztett, fejenként átlagosan 2,2 – 2,5 liter mennyiségű folyadékot pótolni szükséges. Ez a mennyiség nagyobb hőhatás, intenzívebb mozgás hatására növekedik. A szükséges pótlás mennyiségének minimálisan az elveszített folyadék mennyiségével kell azonosnak lennie. Ez az egészség megtartásának alapvető feltétele.

 

Folyadékfogyasztási szokásaink

Egy internetes oldal és az egyik hazai ásványvíz előállító és forgalmazó cég készített egy felmérést. Eszerint az átlagos magyar állampolgár 2,3 liter folyadékot iszik meg egy nap alatt. Ebből a mennyiségből közel egy liter az ásványvíz fogyasztás. Ezt a mértéket nem éri el az elfogyasztott csapvíz mennyisége. A két folyadék együttes mennyisége adja a napi átlag folyadékfogyasztás 60%-át. A hiányzó 0,9 liter folyadék bevitel forrását ételeink és egyéb italok biztosítják.

Érdekesség: Új összefüggést fedeztek fel az olvasás és a folyadékfogyasztás között:
„Mióta olvastam, hogy milyen szörnyű dolog az italozás, felhagytam az olvasással.”
(Henry Youngman amerikai humorista, hegedűs)

Tanulság: vigyázz, mit olvasol!

Szakemberek azon a véleményen vannak, hogy ha mindenki átlagosan fél literrel több folyadékot (egészséges ivóvizet) fogyasztana a komoly előre lépést hozna az általános egészségi állapotunk területén.

 

Te biztos vagy benne, hogy megfelelő vizet fogyasztasz?

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy erre a kérdésre igennel lehet-e felelni. Bizonytalanságomnak több oka is van. Ezek közül párat megemlítek.

A hírekben szinte hetente hallunk, olvasunk különböző okokból bekövetkezett ivóvíz szennyeződésről. Szennyezés van, a kérdés csak az, hogy mikor és kit ér el.

Végig gondoltad például. hogy a Duna vizét (Budapest ivóvíz bázisa) hány város használta már fel, majd eresztette vissza a folyó medrébe?

Az ember tönkretette a környezetét. A szántóföldeken a mérgező alapanyagokból gyártott növényvédő szerek, a levegőben a kipufogó gázok mérgező alkotói, a gyárkéményekből kiáradó mérgezőgázok, korom, gyógyszer maradványok, hormon készítmények, mindez belekerül a környezet vizébe, az ivóvíz források bázisába.

A világban százezres nagyságrendben ismert különféle vegyi szennyeződés. A magyar szabvány a víz vizsgálatának területén ezek közül 64 paraméterrel foglalkozik, a laborok ebből általánosságban csak kb. 16 féle szennyeződést vizsgálnak.

Városunkban van olyan utca, ahol szinte havonta csőtörés van. Nyilvánvaló, hogy a törés következtében és javítás közben a vezeték rendszer szennyeződik. Volt valaha hibaelhárítás után fertőtlenítés, majd ellenőrző mérés? Tudod a választ, anélkül, hogy leírnám. Egyébként ezt nem is lehetne megoldani, nincs realitása. Realitása annak van, hogy csőtörés után egy ideig a fél város szennyeződött vizet fogyaszthat, egészséges ivóvíz helyett.

A klór egy nagyon veszélyes méreganyag. Ha csak nagyon kis mennyiségben is, de az ivóvíz fertőtlenítését, csírátlanítását számos helyen ma is ezzel az anyaggal végzik. Legtöbben találkoztunk már klórszagú vízzel. Elgondolkoztató ez is, nem?

 

Sokan úgy gondolják, hogy az ásványvíz fogyasztása megoldja a víz minőségével kapcsolatos gondokat. Talán te is így vagy ezzel a kérdéssel?

Te biztos vagy benne, hogy megfelelő vizet fogyasztasz?
Csak óvatosan az ásványvizekkel
Hazánkban, mint már írtam a fejenként elfogyasztott összes folyadék mennyiségből egy liter az ásványvíz (43,5%). Nem kell minden tény mögött valami különleges okot keresni, azt hiszem, hogy a többség egyszerűen azért issza, mert kényelmes, és mert szereti. Bár ebben az is benne van, hogy ha bemész egy idegen helyre, úgy gondolod, hogy snassz dolog egy pohár vizet kérni, ezért aztán kérsz egy palack ásványvizet. Sokan azért is az ásványvíz fogyasztása mellett döntenek, mert úgy gondolják, hogy tisztább, mint az ivóvíz és a szervezetüknek is jót tesznek fogyasztásával. „Ásványi anyagokban gazdag!” – hirdeti a felirat azt, ami éppen az ásványvizek egyik hátránya.
Szervezetünk belülről úgy néz ki, mint egy értékes ércet adó bánya meddőhányója. Az érc nem tiszta állapotban fordul elő a föld mélyén. Kibányászás közben sok értéktelen kőzet kerül felszínre. Ezeket a semmit érő, felesleges kísérő anyagokat gyűjtik a meddőhányóba.

Pihenésképpen megszakítottam az írást és elmentem egy közeli élelmiszerboltba. A bolt polcáról levettem egy közismert márkájú ásványvizet. 1600 mg/l az ásványianyag tartalma. No komment.

A közhiedelemmel ellentétben az ivóvízben lévő szervetlen anyagok nagy része nem szívódik fel az emberi szervezetben. A felesleges ásványi anyagok sűrítik vérünket, lerakódásokat hoznak létre ereinkben, vesénkben és szervezetük más részeiben. Következmény: keringési tápanyag felszívódási zavarok.

A szervezetünkbe bevitt ivóvíz és a sejtméregtelenítés összefüggését dr. Morell (német orvos)éveken keresztül vizsgálta és a következő megállapításokra jutott: – A 375 mg/liter feletti ásványianyag tartalom kifejezetten károsan hat a szervezetre, mert lerakódásokat okoz! – A 150 mg/l feletti ivóvíznek, a kiválasztásra nincs pozitív hatása! (PI víz, néhány ásványvíz, csapvíz, bébivíz) – A 95 mg/l alattiak segítik a kiválasztást!- A 60 mg/l alattiak nagyon jól méregtelenítik, salaktalanítják a szervezetünket! Ezért egészségének egyik legerősebb pillére az alacsony ásványianyag tartalmú, tiszta víz! (idézet:tisztaviz-uzlethaz.hu – partnerünk – oldaláról)

A szervetlen ásványi anyagok károsak szervezetünkre. A következményképpen létrejött lerakódások és a víz túlzott töménysége miatt előálló kiválasztódási zavarok számos, súlyos betegség kiinduló alapját képezik. Ha az ivóvíz töménysége nagyobb, mint az ember átlagos sűrűsége (1,02-1,04 kg/dm3), akkor a víznek nincs „oldóképessége”, a vese a kiválasztó funkcióját nem tudja betölteni. Következmények: vese- és májbetegség, magas vérnyomás, hasi panaszok, meszesedés, cukorbetegség, tumor, allergia, kóros elhízás, stb.

Szervezetünk a szerves ásványi anyagok fogadására van felkészülve, arra van szükségünk.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ásványvizeket túlnyomó részt műanyag palackokban hozzák forgalomba. Ezekből káros anyagok (antimon) oldódhatnak ki, többszöri felhasználás után, vagy sugárzó hő (napfény) hatására – fokozottabb mértékben. A műanyag palackban a fertőző kórokozók is viszonylag könnyen elszaporodhatnak.

Nemes célkitűzés a fenntartható fejlődés, csak még a gyakorlatban kevésbé érzékelhető, hogy teszünk is érte eleget. Ez már önmagában is elég baj. A műanyag hosszú évekre szennyezi környezetünket, sokszor az az érzésünk, hogy beborít minket a szemét. Ebben jelentős szerepe van az ásványvizes palackoknak is.

Nem véletlen, hogy az ivóvíz bázisok egyre nagyobb értéket képviselnek földünkön. A tendencia azt mutatja, hogy az értéknövekedés üteme fokozódik. Jó pár tudós olyan jövőképet vizionál, hogy a nem túl távoli jövő háborúja az egészséges ivóvízért fog folyni. Ne legyen igazuk!

EGÉSZSÉGÜNK ALAPJA: ELEGENDŐ MENNYISÉGŰ ÉS KRISTÁLYTISZTA VÍZ FOGYASZTÁSA

Biztos vagyok benne, hogy ez a gondolat az eddigiekből egyértelműen következik. Igen, szennyeződésektől mentes, jó oldóképességű, alacsony szervetlen ásványi anyag tartalmú, egészséges tiszta vizet kell fogyasztanunk!

 

ITT VAN A GAZDASÁGOS ÉS MEGBÍZHATÓ MEGOLDÁS:

Víztisztító készülék űrtechnikával

A követelmények csak modern, megbízható, korszerű víztisztító készülékkel biztosíthatók. Minden igényt kielégítő megoldás a:

 

RO 102 vagy a RO 102/A típusú

 

reverz ozmózis technológiával, elektromos áram és vegyianyag felhasználása nélkül működő háztartási víztisztító készülék.

Víztisztítás felsőfokon

check mark 3 xxlHa víztisztítóval előállított tiszta vizet fogyasztasz, aggodalmaidat elfelejtheted.

check mark 3 xxlSzereted családodat, gondoskodj róla, hogy ők is tiszta vizet fogyaszthassanak!

check mark 3 xxlA családra is több időd lenne, ha nem kartonszámra cipelnéd haza az ásványvizet.

check mark 3 xxlTöbb hely marad a lakásban, ha nem kell az üres és teli palackokat tárolni.

check mark 3 xxlMég a pénztárcád is teltebb, egészségesebb lesz, ha víztisztítót használsz.

Mit szólnál ahhoz, hogy amikor megszomjaztál, nem arra kellene várni, hogy valaki hazaérjen az ásványvízzel a boltból. Kéznél van, otthon éjjel – nappal, a kristálytiszta ivóviz és nem kell érte a boltba sem elmenni. Elég a víztisztító készülék csapját megnyitni, más teendőd nincs.

Egy jó döntéssel, egy csapásra bekövetkezhet a tartós változás. Pár kattintás a számítógép klaviatúrájának gombjain és máris indul a futár címedre, viszi a háztartási víztisztító készüléket. Nem kell fizetni sem előre. Az üzembe helyezés nem igényel speciális ismereteket, egy óra alatt akár te magad is elvégezheted (egy elektromos fúrógépre és pár szerszámra lesz csak szükség).

A TE VÍZTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKED   RO 102/A  TÍPUSÚ

napi 100-150 l. kifogástalan minőségű ivóvíz, az étel is jobb ízű lesz tőle

működtetése gyermekjáték, szűrőcsere évente csak egyszer szükséges

ne érdekeljen, hogy mi van a vezetékben, te mindig tiszta vizet iszol

extra szerelvények vásárlásával a készülék tudása még tovább fokozható

Ilyen professzionális háztartási víztisztító készülék használatával egyidejűleg el lehet felejteni a félmegoldást (vagy még azt sem) biztosító, olcsó áru, viszont nagyon kezdetleges szűrőket. Ezekben a szűrés nem elég hatásos, a szennyeződés meg tud telepedni, a biztonság nem biztosított. Ilyen jellegű szűrők használata csak a lelkiismeret megnyugtatására, félrevezetésére jó. A valós probléma megoldására viszont nem.

 

Mennyire gazdaságos a RO 102/A típusú víztisztító készülék?

Annyira, hogy korszerűbb berendezést, kedvezőbb feltételekkel, a legjobb tudomásom szerint, nem igen találsz a piacon. Nem csigázom tovább a kíváncsiságodat:

 

A készülék fogyasztói ára 74.300 Ft.

DE! HA elfogadod segítségemet, akkor már tiéd lehet a RO-102/A típusú, korszerű háztartási készülék, házhoz szállítva,

57.150 Ft-ért

Biztosítalak, hogy a készülék megszolgálja az árát. Az ár arányban van azokkal a képességekkel, amelyek egészséges, tiszta vizet, ez által biztonságot, nyugodt álmodat segítenek biztosítani.

Nagykanizsán és 15 km-es körzetében, tudok segíteni, 12.500 Ft-ért, szakképzett szakember üzembe helyezi a készülékedet és betanít a víztisztító készülék használatára.

A készülék korszerű, az ára pompás és ha család egészsége fontos számodra, nélkülözhetetlen!

Milyen előnyökre számíthatsz ha KORSZERŰ HÁZTARTÁSI VÍZTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKET vásárolsz?

Ha már megvásároltad a RO 102, vagy RO 102/A tip. víztisztító készüléket, a készülék kiszállítását követő másfél órán belül:

check mark 3 xxlszennyeződésektől , növényvédő szerektől, gyógyszer maradványoktól klórtól, baktériumoktól mentes,

check mark 3 xxlszervetlen ásványi anyagot nem, vagy alig modern technológiával biztonságosan előállított,

check mark 3 xxla megszokott hagyományos vizeknél jobb minőségű,

check mark 3 xxlmagasabb élettani értékű, élvezetes ízű vizet fogyaszthatsz.

check mark 3 xxlEz a víz azonnal a javadat (egészségedet) szolgálja,

check mark 3 xxlnem csak az érfalak tisztulnak, de a teafőző sem lesz tőle vízköves.

Képzeld el, hogy karosszékedben ülve, kényelmesen fogyasztod egy hegyi patak kristálytiszta vízét és még a hegyet sem kellett megmásznod érte!

 

Számoljunk együtt! Mi éri meg jobban! Ásványvíz, vagy kristálytiszta víz? Kattints a képre a nagyításhoz!

A tisztított ivóvíz ára az első évben
A tisztított ivóvíz ára az első évben
A tisztított ivóvíz fogyasztása jóval gazdaságosabb
A tisztított ivóvíz fogyasztása jóval gazdaságosabb

Ha az egészségre gyakorolt hatástól abszolút eltekintenénk, akkor is a számok magukért beszélnek. Arról nem is beszélve, hogy még csapi vizet sem fogyaszt a család, mindenki, mindig.

 

Pár hasznos gondolat a folyadékfogyasztással kapcsolatban.

A folyadékfogyasztás mennyiségébe bele számít a különböző kólák, az energiaital, a cukrozott gyümölcslevek és társaik fogyasztása. Ha ezek közül bármelyiket kedveled, fogyasztod, kérlek, engedj meg nekem egy sűrű fejcsóválást. Az ezekben az italokban lévő összetevők sok mindenre jók, csak az egészség megóvásához, egy előre eltervezett fogyókúrához nem. 

(Reg-Enor fogyasztása mellett meg egyenesen tilos!)
Szörpike, alkoholos ital felejtős

Ugyanez mondható el az alkoholféleségekkel kapcsolatban is. A jelentős kalória bevitel sem kedvez a súlycsökkentési terveknek. (Reg-Enor mellett szintén tilos!)

Vagy 35 évvel ezelőtt volt egy közlekedésbiztonsági plakát, rajta nagy betűkkel:

ÖN DÖNT, ISZIK, VAGY VEZET! (Ezzel egyébként mindig is egyet értettem.)

Ezt a felszólítást egy ismeretlen szerző így egészítette ki:

ÖN DÖNT, ISZIK VAGY VEZET! DE EGYSZERRE A HÁRMAT NE CSINÁLJA!

A vezetés közben, de a víztisztító vásárlásának eldöntése során is gondolj gyermekeidre, családodra. A készülék egy egész család igényeit kiszolgálja. Nekik is szükségük van tiszta vízre.

Amikor a folyadék fogyasztás során el kezdesz arra is figyelni, hogy a vízivásra ne akkor kerüljön sor, amikor már szomjas vagy, hanem az egész napra tervezett mennyiség legyen lehetőleg „széthúzva” az egész napra, akkor a gyermekek rendszeres vízfogyasztására is figyelj oda, nevelni célszerű őket is.

A rendszeres vízivásnak van egy olyan előnye is, hogy ha két étkezés közben kerül sor egy jó pohár víz elfogyasztására, az a gyomorban teltségérzetet tud kelteni, nem jelentkezik az éhségérzet.

Hasonlóan a gyomor „becsapása”, ha étkezés előtt iszik meg valaki 3-4 deci vizet. A jóllakottság érzése előbb jelentkezik, mint egyébként, víz nélkül. Gyermekkoromban arra tanítottak bennünket, hogy „evés közben nem iszunk”. Ma már ebben is változás van, fenntartva, hogy a fogzománc épségének megóvása érdekében meleg (forró) ételre ne fogyasszunk hideg vizet.

Sokan tudják, hogy a sivatag hajója (a teve) azért képes hosszú utakra a kiszáradt sivatagban, mert szervezete képes a víz raktározására. Nem mondok újat, de miután az ember nem teve, így szervezete sem képes raktározni a vizet. Ezért aztán, ha a folyadék fogyasztásával a másik végletbe esnénk, a szükséges mennyiségnél többet iszunk, akkor „alul kinyílik egy szelep” és a felesleges folyadék mennyisége rövid úton eltávozik.

A folyadékfogyasztásnak a Reg-Enor kúra közben is fokozott jelentősége van.

A készítmény egyik alapvető funkciója az, hogy a sejtközi állományból a káros anyagokat eltávolítsa. A sejtjeink valósággal „vízbe ágyazva” léteznek. Alacsony hidratáltság mellett a folyamat nem működni. Az egészségre alapvető hatást gyakorló méregtelenítés sem tudna így megvalósulni.

Gondolom, hogy a bejegyzés olvasása közben, rájöttél arra, hogy a mai lakásárak mellett egy ilyen komoly értékű, ugyanakkor eszméletlenül kedvező árú víztisztító készülék a te lakásodból sem hiányozhat.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com