Menü Bezárás

REG-ENOR ÉTREND, DIÉTA ÉS ÉTELRECEPTEK…

A magyaros ételek jól beilleszthetők a Reg-Enor étrendi előírásokba

Az amerikai tudományos élet egy képviselőjétől származik a gondolat (szabadon):

Minden számít, amit életünkben megettünk, vagy ezután fogunk megenni. Minden elfogyasztott étel károsan, vagy pozitívan hat életünkre…

Hát igen ezért sem egyszerű az egészséges táplálkozás témaköre.

Általános, mindenre érvényes szabály nincs! Tudjuk valamennyien, hogy ahányan csak vagyunk, annyiféle alapanyagból gyúrtak bennünket. Ezért is ugyanazok a módszerek különböző emberekre más és más, eltérő hatással vannak.

A Reg-Enor étrend és az oldat fogyasztása csodákat tesz

Hogyan alakítsd ki a súlycsökkentéshez elengedhetetlenül fontos optimális, Reg-Enor étrendet?

A kiinduló alapok:

redx

csökkenteni kell a szénhidrát bevitelt, főként a magas glikémiás indexű ételekre igaz ez

redxokosan ki kell számolni az életmód által igényelt energiaszükségletet

redxmeg kell határozni a kalóriaigényt, ebből a bevitt kalória mennyiséget

redxfigyelembe kell venni a fehérjével való ellátottság mértékét, szükség van rá

redxtartózkodni kell egészségre ártalmas, fogyást gátló élelmiszerek fogyasztásától

redxkövetkezésképpen: cukor, liszt, transzzsírok ártalmasak

redxkívánatos a diétával járó egyedi előírások figyelembe vétele

redxóvakodjunk a savasító ételek fogyasztásától

redxNe izzadj meg a fejtörésbe! A magyaros ételek zöme megfelel az előírásoknak.
Ne éhezz! A koplalást felejtsd el! A koplalás nem egyenlő a diétával.

check mark 3 xxl

Az erőltetett (a koplalásig fajuló) diéta káros, enni kell!

check mark 3 xxlEleget kell enni ahhoz, hogy egészségünk ne károsodjon.

check mark 3 xxlA napi étel mennyiségét legalább 5 étkezésre kell elosztani.

check mark 3 xxlNem csak a mennyiséget, hanem a szénhidrát és a kalória bevitelt is el kell osztani.

check mark 3 xxlFogyassz minél több természetes alapanyagból készült ételt!

check mark 3 xxlRészesítsd előnyben a sok növényi rostot tartalmazó élelmet!

check mark 3 xxlKerüld a sok „E” jelű adalékot, színező és tartósítószereket!

check mark 3 xxlA kicsi is számít – abból, ami tilos, és ami felesleges.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

A szénhidrát gazdag ételek a sor végén

Hálám jeléül a tiéd lesz a Reg-Enor kúra receptkönyv, a növényi alapú tejföl és a sajtmentes pizza receptje, egyéb hasznos tanácsokkal kiegészítve,  INGYEN! 

A Platni és a Candida két hasznos segítség

A mérték dícsérete

A kiinduló alapok:

Étkezésünk módját nagymértékben befolyásolják megszokásaink, a társadalmi normák, az étkezés körülményei. Fontos szempont az, hogy az egészséges táplálkozásról milyen fogalmaink vannak, mit tartunk helyesnek, vagy helytelennek.

Aztán ne maradjon ám a tányéron!

Hasznos lesz?

Egyél még, látod, nem sajnáljuk!​

Csak még ezt az egy falatot kapd be a mama kedvéért!

Biztos célbaérés

Megeszem, csak hogy ne kelljen kidobni!

Elgondolkodtató ajánlat,

Azt a pár falatkát ne hagyd már meg!

Ez és még sok más hasonló aranyosság tőlünk hangzik el, nap, mint nap. Pedig lehet, hogy éppen arra a pár falatkára nem lenne szükség már. Sok kis elgörbülés egyenlő egy nagy kanyarral!

A következő címre kattintva pl. kiváló reggeli receptötleteket kaphatsz: 

7+1 „REGENOR” REGGELI TIPP

Lehet, hogy még nem hallottad, de szakemberek szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a kövér (felfújt) kisgyermekekből lesznek idősebb korban a kövér felnőttek. Észrevetted-e, hogy a mostanság divatos nagyobb méretű tányérokon (én szeretem, mert kényelmesebb, mint a kisebbek) a kitálalt ételt kevesebbnek látod, szinte automatikusan kérsz még kiegészítést? (Ha nem hiszed, tégy egy kísérletet! Vizsgáld meg, hogy mit tapasztalsz, mit lát a szemed, ha ugyanazt a mennyiségű ételt teszed, egymást követően, két jócskán eltérő méretű tányérba!)

Fogyasszak zsírt vagy sem?

Hasznos, ha ismered az ételeket, tudod, hogy mit fogyasztasz el. A zsíroknak is fontos szerepe van táplálkozásunkban. Ezek közül a telítetlen zsírok a legegészségesebbek, a telített zsírokra szüksége van testünknek, de már nem annyira barátaink, míg az ún. transzzsírok fogyasztása kimondottan nem ajánlatos.

Fogyás magyaros ételekkel? Hihetetlen!
Nem kell félni a zsírosabb ételektől, sőt!

Egy látszólagos ellentmondásról is szólnom kell. Azt írtam fentebb, hogy a telített zsírok nem mindenben szolgálják hasznunkat. A Reg-Enor étrend esetében egy speciális helyzettel állunk szemben. Itt a zsírfogyasztás a folyamat beindítását szolgálja, katalizátor szerepét tölti be. Az epét intenzívebb működésre serkenti. A bőségesebb epeváladék segíti a Candida gombák eltávolítását a szervezetből. Ezután következik be az egészségi állapot általános javulása. Ezért ebben az esetben tehát zsírt a feltaláló előírásainak megfelelően fogyasztani kell, mert egyrészt ettől működik a módszer, másrészt, ha nem teszed, akkor kellemetlen következményei lesznek (fejfájás, stb.). Ettől függetlenül a fentebb írt szénhidrát és kalória bevitelt mindenképpen csökkenteni szükséges.


TÉVHIT! – hogy a mangalica zsír egészségesebb, mint a hagyományos sertések zsírja. Gyakorlatilag ugyanaz a zsír mindkettő, csak a mangalica zsírja a szabadtartás miatt természetesebb körülmények között jön létre. Általában ami természetesebb az jobb. A többi üzleti fogás. 
Több amerikai kutatóintézetek kutatása nyomán megdőlni látszik egy korábbi téves ítélkezés. A magyaros ételek (a másfelé megszokottnál magasabb zsírtartalom miatt) nem egészségtelenek!

Ajánlott a hal-és krill olaj fogyasztása

A főként hideg vizű halakból nyert Omega3 és Omega6 halolaj, valamint az újabb idők csillaga, a Krill olaj nagyszerű hatásairól értekezések tömege érhető el. Pozitív tapasztalatok, tudományos értekezések támasztják alá az eredményességet. Hazai, ún. meleg vízi halaink közül a pisztrángban van értékelhető mennyiségű Omega3 tartalom.

Van akivel sűrűbben, van akivel ritkábban, de előfordul velünk, hogy többet eszünk a szükségesnél. A kísérő jelenségeket most nem taglalom, azt azonban jó, ha tudjuk, hogy ilyenkor kezdjük meg a bőrünk alatti zsírpárnák felépítését.

 

A böjt hasznos dolog

Amikor elfáradunk valamilyen tevékenységben, a fáradt testrészünket pihentetni szoktuk. Ez természetes? Igen. Élünk, dolgozunk, alszunk és étkezünk. A szerveink, a gyomrunk is dolgozik, el tud fáradni és jól esne a pihenés ott belül is. Kíméled, pihenteted? Nem nagyon szoktuk erőltetni. A különböző vallások előírásai nem véletlenül tartalmaznak szigorú előírásokat az étkezésre, a böjtre vonatkozóan. Ezek az előírások ősi idők tapasztalatait, bölcsességét is hordozzák. Figyelembe veszik az érintett népek életmódját, az adott térség klimatikus viszonyait, a higiéniai szempontokat.

… és még 7 jó tanács röviden:

Étkezz nyugodt körülmények között, mellőzve a kapkodást! Nem leszel éhes idő előtt.

A kúra folytatása során természetes kiegészítő támogatást igénybe vehetsz (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, gyógynövények).

Fogyassz sok zöldséget, sok rostanyagot! Igyál bőven folyadékot, ami legjobb, ha tiszta víz.

A gyümölcs egészséges, de vedd figyelemmel, hogy a magas kalória és cukor tartalom előnytelen. Viszonyításképpen egy jó közepes méretű (20 dkg-os) banán kb. 200 kcal energiát és 45 gr szénhidrátot tartalmaz.

Az étrend összeállításakor gondolj a családodra, gyermekedre és vendégeidre is!
A nassolást is bele kell számítani az elfogyasztott napi energiába, szénhidrátba, a pszichés hatás is kedvezőtlen.

Tapasztalatból tudom, hogy tudatosan összeállított étrend készítése bizonyos idő után már rutinszerűen is működik, szinte nem is kell számolgatni. De hogyan lesz gyakorlatod? Úgy, hogy a kezdetekben gyakran forgatod a szükséges táblázatokat (energiaigény, kalória, szénhidrát, stb.).

Egy torkos vallomása: „Enni jó, de sokat enni még jobb!”

 

Jegyezd meg, a torkos nem a Te barátod!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com